“ Gradul de civilizaţie
al unui popor este fără îndoială în directă legătură şi cu felul său de a se
hrăni. Se ştie
că omul primitiv se
hrănea fie cu vânaturi, carne sau peşte, fie cu fructe, ierburi şi rădăcini şi
toate aceste
alimente erau consumate
în starea în care erau procurate sau erau pregătite într-un mod cu totul
rudimentar. În decursul
secolelor, cu cât omul a ajuns la o treaptă mai avansată de civilizaţie, cu
atât hrana
lui a devenit mai variată
şi mai completă, iar felul de pregătire şi de păstrare a alimentelor, mai
diferit şi
mai complicat.
Se ştie că durata medie a
vieţii omeneşti depinde în mare măsură de felul de alimentaţie. Durata medie a
vieţii omului primitiv
era foare mică, pe câtă vreme astăzi longevitatea sau durata vieţii la popoarele
civilizate este de două
sau de trei ori mai mare.
De asemenea, se poate
spune că nu există un mijloc mai bun pentru păstrarea sănătăţii — prin sănătate
înţelegându-se perfectul
echilibru morfologic şi funcţional al organismului — decât o hrană echilibrată.
Dacă sănătatea este păstrată de o hrană echlibrată, ….. “
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu