mâncare sănătoasă = viaţă sanătoasă



“ Gradul de civilizaţie al unui popor este fără îndoială în directă legătură şi cu felul său de a se hrăni. Se ştie
că omul primitiv se hrănea fie cu vânaturi, carne sau peşte, fie cu fructe, ierburi şi rădăcini şi toate aceste
alimente erau consumate în starea în care erau procurate sau erau pregătite într-un mod cu totul
rudimentar. În decursul secolelor, cu cât omul a ajuns la o treaptă mai avansată de civilizaţie, cu atât hrana
lui a devenit mai variată şi mai completă, iar felul de pregătire şi de păstrare a alimentelor, mai diferit şi
mai complicat.
Se ştie că durata medie a vieţii omeneşti depinde în mare măsură de felul de alimentaţie. Durata medie a
vieţii omului primitiv era foare mică, pe câtă vreme astăzi longevitatea sau durata vieţii la popoarele
civilizate este de două sau de trei ori mai mare.
De asemenea, se poate spune că nu există un mijloc mai bun pentru păstrarea sănătăţii — prin sănătate
înţelegându-se perfectul echilibru morfologic şi funcţional al organismului — decât o hrană echilibrată.
Dacă sănătatea este păstrată de o hrană echlibrată, ….. “

prefaţa Sandeiei MARIN la  CARTE DE BUCATE editată în anul 1936
 
























Niciun comentariu: